Crème Pâtissière

Hvis der er noget, jeg elsker ved kage, så er det cremefyld! Alle slags, virkelig, men min særlige svaghed er Crème Pâtissièr! Har du nogen sinde smagt en Boston Cream Pie doughnut? Oh. My. God! Til personen der opfandt den:

thank-you-gif-1

Så hvad er det egentlig? Crème Pâtissière er egentlig bare et fancy fransk navn for vanilje creme… bortset fra at den slår Dr. Oetkers til en hver tid! Ja det er nemt lige at blande et brev pulver med lidt mælk, men det er altså ikke det sammen som at lave det selv! Og det er heller ikke særlig svært!
Så her har du min opskrift på verdens bedste kagecreme!

Ingredienser:

450 ml sødmælk

1½ tsk vaniljeekstrakt

190g sukker

40g maizena majsstivelse

2 æh str. L + 2 æggeblommer

hdr

  1. Kom sukker og majsstivelse i en skål og piskdet meget kort sammen. Du skal ikke piske for hårdt, for så er der støv i hele køkkenet 😛

02.jpg

  1. Tilsæt æg og pisk det til en ensartet konsistens. Sæt til side.

03.jpg

  1. Kom mælk og vanilje i en mellem kasserolle og skold det. At skolde det betyder, at man varmer det op indtil små bobbler kommer til syne i kanten. Det må ikke koge.

hdr

  1. Når mælken er skoldet tages det af varmen og halvdelen hældes meget forsigtigt oveni æggemiksturen, mens der piskes konstant. På den måde tempererer man æggene, så de ikke bliver kogt for hurtigt. Stil derefter kasserollen tilbage på blusset og hæld æg- og mælkeblandingen tilbage til det resterende mælk.

hdr

  1. Sæt varmen på en 5-6 stykker og pisk konstant indtil det begynder at tykne. Du skal dog fortsætte et par minutter mere efter, det tykner for at få smagen af majsstivelse ud.
  1. Når cremen har fået en relativ tyk konsistens og en flot gul farve, tages den af varmen og pres den gennem en si med en spatel for at fjerne evt. klumper eller stivnet æggehvide. Det giver en dejlig glat og blød creme.

09.jpg

  1. Super hurtigt, super nemt og super lækkert!

fbt

  1. Dæk det med et stykke husholdningsfilm direkte på cremens overflade, efter det er blevet sigtet, så der ikke dannes skind. Lad det køle af i køleskabet i minimum ½ time. 😉

hdr

Velbekomme!

 

Dagens tip:
Hvis du vil have en endnu kraftigere vaniljesmag, så tilføj en vaniljestang til mælken, mens den skoldes og lad den blive i cremen til den bliver sigtet.

 

 

 

 

2 thoughts on “Crème Pâtissière

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.